• DineTing

Rydding og lagring av juledekorasjonen

Juledekorasjoner gjør hjemmet ekstra magisk, men rydding og lagring mellom denne og neste jul kan gi litt hodepine. Her er noen tips og triks til hvordan du kan organisere og lagre julelys, dekorasjoner og tekstiler til neste sesong.Splitt og hersk!

Når dekorasjonen skal ryddes bort, start med å dele dem inn i kategorier. Eksempelvis ute-, inne-, bord dekorasjon, juletrepynt etc. Finn frem lagringsbokser/kasser til hver kategori.

Husk å merke hver kasse slik du vet hva den inneholder til når du skal åpne de neste jul.

Hold det rent

Før du lagrer dekorasjonen, gå over og se til at alt er rent. Dette gjelder spesielt for utepynten som ofte tar til seg litt sand og smuss under desember været.

Det er spesielt viktig å passe på at alt som skal lagres er tørt, da det skal ligge i kasser helt til neste jul og man helst ikke vil starte neste jul med å oppdage fuktskader på fest dukene.


Styr unna papp!

Styr unna papp esker der det lar seg gjøre. Papp svekkes over tid, er lett utsatt for insekter og absorberer fuktighet (som kan føre til mugg).

Velg heller plastkasser, kofferter eller solide poser som kan lukkes slik at fuktighet og insekter ikke kommer til.


Hvordan lagre


Tre pynt

Pakk skjøre ting i bobleplast, silkepapir eller avispapir før lagring. Gamle Tupperware, 2L iskrem bokser o.l er perfekt for å lagre knuselige ornamenter i. Bare vær sikker på at boksene ikke har spor etter mat før du legger pynten nedi.


Lyslenker

Pass på at alle ødelagte pærer fjernes/erstattes før du lagrer julelysene. Rull så lenkene rundt en spole, kleshenger, et stykke papp e.l. Legg dem gjerne i zip-lock poser før du lagrer dem. Da blir det en lek å rulle ut julelysene neste år.


Juletekstil

Før du lagrer vekk dine julete duker, tøy servietter, sengetøy etc, sørg for å vask og tørk dem nøye. Litt matrester eller fukt kan ødelegge tekstilene mens de er på lager. I en koffert på en kjølig og tørr plass er det mest optimalt å oppbevare tekstiler. I en garage eller loft, hvor temperaturen ofte kan variere, er ikke en egnet plass.


For lite lagringsplass?

Hvis du ikke har nok plass til juledekorasjonen din, eller at du bare vil ha den ute av synet på en trygg plass, vurder å lagre det hos DineTing.

Vi leverer en eller flere solide plastkasser til deg, som er perfekt til lagring av juledekorasjon. Og for en månedlig kost på kun 89,- kan du lagre det hos oss.

Når det nærmer seg neste jul, så leverer vi dekorasjonen tilbake til deg når og hvor du skulle ønske. KLIKK HER FOR MER INFO


250 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle